69+1 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με ένα ρολό ταπετσαρίας;

Τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στην μόδα η χρήση ταπετσαρίας όχι μόνο στους τοίχους αλλά και σε διάφορες επιφάνειες όπως θα δούμε παρακάτω. Μέχρι την δεκαετία του 80 η χρήση των ταπετσαριών ήταν περιορισμένη.

Πλέον, τις ταπετσαρίες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη και σε ένα μόνο σημείο που θέλουμε να τονίσουμε στον χώρο μας, όπως για παράδειγμα να ντύσουμε το τζάκι. Μπορούμε επιπλέον να τις αξιοποιήσουμε ντύνοντας τα παλιά ή φθαρμένα έπιπλα ή ακόμα και να ντύσουμε ένα αμπαζούρ δίνοντας έτσι μια αίσθηση ανανέωσης στο σπίτι μας.

Υπάρχουν στο εμπόριο διαφόρων ειδών ταπετσαρίες όπως χάρτινες, βινυλικές ταπετσαρίες με χάρτινο υπόστρωμα, βινυλικές ταπετσαρίες με συνθετικό υπόστρωμα (Non Woven), βελούδινες, χειροποίητες, από φυσικά υλικά, υφασμάτινες, 3D κ.α. Κάθε κατηγορία ταπετσαρίας έχει συγκεκριμένες οδηγίες τοποθέτησης και συντήρησης. Επίσης μπορεί να μπει σε όλες τις επιφάνειες όπως αναφέραμε και παραπάνω, αρκεί να συμβουλευτούμε έναν ειδικό για το είδος της κόλλας που θα χρειαστεί η εκάστοτε επιφάνεια.

Βασικός κανόνας είναι η επιφάνεια στην οποία θα την τοποθετήσουμε να είναι στεγνή, στερεά, καθαρή, λεία και απορροφητική χωρίς υγρασίες. Για τους πιο επιφυλακτικούς, να ενημερώσουμε πως κυκλοφορούν στην αγορά οικολογικές ταπετσαρίες, εύκολες στον καθαρισμό αλλά και στην αφαίρεσή τους ενώ παράλληλα υπάρχουν υδατοδιαλυτές κι άοσμες κόλλες.

Παρακάτω βλέπουμε διάφορους τρόπους που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε… Καλές δημιουργίες!!!

Ακολουθήστε μας εδώ για να παρακολουθείτε όλα τα νέα της ιστοσελίδας μας.

Αν επιθυμείτε να δημοσιεύσετε τις προσωπικές σας δημιουργίες στο Facebook γίνετε μέλος της ομάδας μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s